miércoles, 3 de marzo de 2010

Premsa i immigració

Aquest matí, a l'arribar a l'oficina, l'Alejandro, el conserje de la finca, m'entregava com cada matí els diaris. I novament, entre ells, en trobava un de gratuït, amb una portada referida a l'immigració, que informava al lector sobre el sentiment generalitzat de la ciutadania envers la població immigrant en aquests moments de crisi.
A part de considerar que actualment la premsa no està a l'alçada (ni a nivell jurídic ni sociològic) per tractar la realitat de la muticulturalitat de la nostra societat, observo que els mitjans de comunicació sovint fan cas omís o obliden (intencionadament) les fonts que ens poden donar informacions certes, generals i fiables, com són les del OBSERVATORIO ESPAÑOL DEL RACISMO Y LA XENOFOBIA, més enllà de fer ressó d'una problemàtica local que en cap cas respon a un fet generalitzat (Vic, Salt).
Un cop més, ens trobem davant del gran poder actual, la premsa, que lamentablement perd a diari el seu rigor professional, oblidant les conseqüències, els efectes conflictius i la manipulació social que provoca el fet de donar aquest tipus de tractament superficial i a mode de "reality show" a la realitat migratòria.
Esperem que tard o d'hora, els mitjans de comunicació caiguin en el compte de que el Ius Migrandi està reconegut a la Declaració Universal de Drets Humans en el seu article 13 i evitin continuar suggerint sinonímies entre immigració, crisi i delinqüència en els seus titulars.

Adriana Lacoma

No hay comentarios:

Publicar un comentario